Monday, December 27, 2010

rakanBarakah... aku dah sokong... =)

Assalamualaikum...

sempat berfacebook kejap pagi-pagi buta ni dan dalam tengah berfacebook tu aku ada terbaca notes bertajuk rakanBarakah vs facebook. jadi, aku pun bacalah...

baiklah, benda ni memang baru sebab aku difahamkan melalui notes tu baru dilancarkan pada september lalu. bila tengok balik, asal penubuhannya dinaungi oleh ustaz mohammad kazim elias. ustaz yang tidak asing lagi sekarang ini.


jadi dengan pantas aku pun sign up lah. teringin juga nak lihat apa yang ada di dalamnya. tidak ubah seperti facebook. tapi aku tak pandai nak cerita apa kata korang sign up sendiri. lepas dah sign up bolehlah add aku sekali. [link] secara peribadi aku tengok laman ni memang dibuat kelihatan seperti facebook tapi bukan facebook pun.

aku nampak fenomena ni lebih sihat. dari segi pemantauan tu lebih terjaga sebab laman di bawah albarakah.org. aku tengok benda ni lebih kurang macam umma-united. jadi, bila dah islamik tinggal kita je la, nak atau tak nak?

entahlah, selalunya kita ni bila cerita bab-bab agama ni suka lari jauh-jauh. kadang-kadang aku terfikir. adakah orang islam itu sendiri yang terkena bahang islamophobia? jom sama-sama kita fikirkan...

No comments:

Post a Comment